Potpisan Sporazum u vezi sa realizacijom projekta povećanje energetske efikasnosti objekta Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Goražde

Dana 17.04.2018. godine u prostorijama Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upriličeno je potpisivanje Sporazuma između Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Kantonalnog zavoda u vezi sa realizacijom projekta povećanje energetske efikasnosti objekta Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ugovor o realizaciji projekta i zajedničkom finansiranju potpisali su premijer BPK Goraže Emir Oković i zamjenik direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja  Emir Pršeš, a svečanosti potpisivanja prisustvovali su i ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Sabira Bešlija te predsjednik Upravnog odbora Zavoda Nermin Papračanin.

Predmet Sporazuma je realizacija mjera energetske efikasnosti, u sklopu projekta “Zeleni ekonomski razvoj” koji Vlada Bosansko-podrinjskog kantona putem resornog ministarstva provodi sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija. Riječ je o projektu u okviru kojeg će se na zgradi Zavoda, osim fasade, uraditi i zamjena stolarije te rekonstrukcija krovne konstrukcije. 

Vrijednost investicije je oko 60.000,00 KM, pri čemu je učešće Zavoda 20.000,00 KM, resornog ministarstva 10.000,00 KM i preostalih 30.000,00 KM je obezbijeđeno putem UNDP-a.
Zamjenik direktora Zavoda Emir Pršeš iskazao je zahvalnosti Vladi, predstavnicima UNDP-a i organima upravljanja kantonalnog Zavoda koji su dali punu podršku ovom projektu, te je najavio da će uskoro biti realiziran i projekat unutrašnjeg preuređenja prostorija Zavoda.